Anders & Co nu Bistro Twaalf 14

Anders & Co nu Bistro Twaalf 14

‘Chef-kok is oude bekende in het bedrijf’
Ted Walker

EDE Als je het hebt over de Franse keuken, dan heb je het over Bistro Twaalf 14. Het vernieuwde, blauwe pand aan de achterkant van het politiebureau op de Stationsweg 12-14 in Ede, serveert op en top Franse gerechten. Of toch niet helemaal? Bistro Twaalf 14 is nieuw in Ede. Alhoewel ‘nieuw’ in dit geval betrekkelijk is. Eigenaar en chef-kok Michael Oosthout is een oude bekende in het bedrijf. “Mijn moeder is hier ooit begonnen met ‘Le Papillon’. En de laatste jaren was zij de eigenaresse van ‘Anders en co’. Ik werkte al vanaf mijn 14e jaar in het bedrijf,gestart als afwasser. Na mijn vakopleiding in Wageningen begon ik ook steeds meer te koken. En ik leerde toen, zo’n 20 jaar geleden, mijn partner Brigitte Hendriks kennen. Zij gaat ook helpen bij Bistro Twaalf 14.Uiteindelijk sta ik nu dus als chef-kok in mijn eigen Bistro met 20 jaarervaring in mijn rugzak.”

KNIPOOG In het restaurant worden Franse gerechten geserveerd met een knipoog naar ‘Hollandse glorie’. “Onze toppers blijven gewoon,” vertelt Brigitte Hendriks. “Zo staan we in de wijde omgeving bekend om onze slakken en daar gaan we echt niets aan veranderen. Net als de tournedos en de echte Franse uiensoep. Maar ondanks dat we een Franse Bistro zijn, blijven we ook die lekkere, zelfgemaakte saté serveren waar zoveel van onze gasten fan van zijn. “Michael Oosthout heeft met de benaming van zijn restaurant richting gegeven aan wat de gast mag verwachten.Maar zich totaal beperken, dat zit er niet in bij de creatieve chef. “Nee maar daar vind ik het ook allemaal te leuk voor. Ik wil mijn gasten wel kunnen verrassen. Als ik tijdens het inkopen iets tegenkom waarvan ik weet dat ik er mensen blij mee maak, dan neem ik dat mee.”

GEEN ZIN OM TE KOKEN Oosthout vervolgt: “Ik wil ook dat mensen bij ons aan kunnen schuiven als ze gewoon even geen zin hebben om te koken. Maar daar hebben we een weg in gevonden. Op woensdag, donderdag en vrijdag serveren we een plat du jour. Een lekker bord eten dat nog scherper geprijsd is. En dat kan van alles zijn. Het is speciaal bedoeld voor mensen die zelf even geen zin of tijd hebben om te koken maar ook niet heel uitgebreid uit eten willen gaan. Die plat voldoet wel aan de constante kwaliteit die we leveren. Daaraan doen we nooit concessies. Aanvullend op de plat du jour pakken we in het weekend uit met specials. Beide gerechten, de plat du jour en de weekendspecial gaan buiten de kaart om. Zo kan ik lekker actief bezig blijven en meer gasten bedienen met wat zij lekker vinden. En daar gaat het uiteindelijk om. Mensen blij maken, laten genieten en even helemaal ‘ontzorgen’.”

Reserveer gewoon en ervaar zelf hoe een aan tafel geflambeerde tournedos, vers en á la minute bereid, smaakt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anders & Co nu Bistro Twaalf 14

Schrijf hier een titel

Schrijf hier de tekst.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest