Klassiekers en hippe gerechten

Ben je net als wij fan van de Franse bistrokeuken? Dan ben je bij BISTRO TWAALF 14 in Ede aan het juiste eet- en drinkadres. We combineren Franse klassiekers met onze Hollandse roots en hippe gerechten.

Vers en à la minute

Bij ons eet je die echte Franse uiensoep met mooie gegratineerde kaascrouton. We serveren overheerlijke slakken zoals je die ook in Frankrijk kunt bestellen.

Of wat dacht je van onze malse entrecôte of gevulde champignonhoedjes. We flamberen onze tournedos aan tafel. Dat is een ware belevenis! Onze chef bereidt al onze gerechten vers en à la minute.

Buiten de kaart

Naast de menukaart hebben we  Poisson du jour en van woensdag t/m vrijdag een Plat du jour

Voor vegetariërs, mensen met een allergie of wie bewust wil eten, hebben wij een maaltijdsuggestie op maat. We vergeten de jongste gasten niet. Voor hen is er een kindermenu.

Kerstmenu 2019

 

    • Entrées

      Onze voorgerechten. De gerechten met een * zijn vegetarisch.

    • Salade fromage chèvre *

      10.50

      Frisse salade met gekarameliseerde geitenkaas , peer en stroop.

    • Soupe à l'oignon

      5.75

      Franse uiensoep met kaas croûton.

    • Champignons farcis *

      10.50

      Champignonhoedjes gevuld met mousse en kaas gegratineerd in de oven.

    • Pain et mayonnaise à l'ail*

      2.75

      Broodje met knoflookmayonaise.

    • Paté sauvage et Magret  fumé  

      12.50

      Combinatie van Wildpaté en Gerookte eendenborstfilet met gekonfijte zilveruitjes 

    • Croquettes de sauvages

      12.50

      kroketjes met een vulling van hert en grove mosterd.

    • Fines tranches

      11.50

      Dungesneden ossenhaas met geraspte kaas, truffelmayonaise en pijnboompitten.

    • Moules

      10.50

      Mosselen uit de oven met ui en kruidenboter.

    • Escargots

      10.50

      Slakken op bourgondische wijze uit de oven met extra knoflook.

    • Saumon cru mariné

      11.50

      rauw gemarineerde zalm met mieriksworteldressing.

    • Les Spécialités du Chef

      BISTRO TWAALF 14 staat bekend om zijn heerlijke biefstukken, deze worden gesneden van de ossenhaas, de welbekende Tournedos! Buiten de kaart om serveren we regelmatig wisselende specialiteiten.

    • Tournedos flambé

      25

      Met saus volgens klassiek recept aan tafel bereid. Deze tournedos moet je een keer geproefd en gezien hebben! Min. 2 personen.

    • Tournedos roquefort

      23.50

      Met roquefortsaus.

    • Viandes & Poisson & Végétarien

      Onze hoofdgerechten. De gerechten met een * zijn vegetarisch.

    • Steak de cerf

      24.50

      Hertenbiefstuk met rode kool en wildsaus.

    • Ragoût de la faune

      21.50

      wildstoof met hutspot.

    • Brochette de Porc

      17,50

      Spies van varkenshaas met truffeljus

    • Plat du jour

      15.00

      Van woensdag t/m vrijdag. Wisselend hoofdgerecht geserveerd met frites en salade. Vraag onze medewerkers naar het gerecht van vandaag.

    • Crevettes grillées

      20

      Grote garnalen op een spies, gegrild in de oven met knoflook en peper.

    • Brochette de BBQ

      20.50

      Spies met ossenhaas, varkenshaas, spek en pittige cocktailsaus.

    • Pour les enfants

      6.50

      Voor de kinderen: frites met keuze uit een frikandel, kipnuggets of een kroket en appelmoes.

    • Poisson du jour

      dagprijs

      Vis van de dag vraag de bediening wat wij serveren.

    • Plat végétarien *

      18

      Courgetti met rode pesto, champignons en een ambachtelijke groentekroket.

    • Entrecôte avec beurre Café de Paris

      20.50

      Entrecôte met kruidenboter.

    • Desserts

      Onze nagerechten.

    • Dame blanche

      6

      Vanille-ijs, slagroom en warme chocolade saus.

    • Crème brûlée

      6

      Crème brûlée met een bolletje karamel ijs.

    • Gâteau au chocolat

      6.50

      Chocoladetaart met een warm hart van chocolade, chocolade-ijs en slagroom.

    • Tony’s Chocolonely reepje

      2.35

      Voor bij de koffie of thee een heerlijk reepje van onze favoriete chocolade merk Tony’s Chocolonely Melk karamel zeezout of Puur.

    • Fromage

      9.25

      Franse kaas geserveerd met vijgenbrood en appelstroop.

    • Sorbet citron avec sauce Limoncello

      6.75

      Sorbet citroenijs met Limoncellosaus en citroencakejes.

    • Dessert D' automne

      6

      Herfstdessert, bastogne koekkruimels met mascarpone crème en gebakken calvados appeltjes

    • Café & Thé

    • French coffee

      7.50

      Koffie met Grand Marnier.

    • Irish coffee

      7.50

      Koffie met Irish whiskey.

    • Italian coffee

      7,50

      Koffie met Amaretto.

    • Koffie, espresso, thee

      2.40
    • Cappuccino, koffie verkeerd

      2.60
    • Latte macchiato

      3.10
    • Verse muntthee

      3,10
    • Chocomel warm

      2.60
    • Slagroom

      0.50
    • Frans drankje erbij!

      Bij lekker eten, hoort een goed drankje. Geheel in bistro-stijl kun je bij ons een Pernod of appelcider bestellen. Bekijk ook onze wijnkaart of vraag onze gastvrouw of –heer naar een passende wijnspijstip.

    • Appelcider

      3.95
    • Pernod

      4.50
    • Crémant de Bourgogne

      5.50
X

Loopt het water je al in de mond? Reserveer dan hier meteen online je tafel.

Pin It on Pinterest