-
-
Entrées
Onze voorgerechten. De gerechten met een * zijn vegetarisch.
-
Pain et mayonnaise à l'ail
5.00Waldkornbol met knoflookmayonaise.
-
Paté
14.25Paté met rodeuienchutney.
-
Rillettes aux deux saumons
14,25Gemaakt van gerookte en gepocheerde zalm met wasabi mayonaise.
-
Soupe d'asperges*
9.25Gebonden asperge soep met ham* en ei.
*zonder ham is ook mogelijk
-
Salade fromage chèvre
12.50Salade met gekarameliseerde geitenkaas, peer en honing.
-
Steak tartare
14.25Aangemaakt met sjalot, kappertjes, augurk en eidooier apart.
-
Champignons farcis
13.50Champignonhoedjes gevuld met mousse en kaas gegratineerd in de oven.
-
Croquettes de crevettes
12.75Garnalenkroketjes met chili-ketjapsaus.
-
Escargots
12.25Slakken op bourgondische wijze uit de oven met extra knoflook.
-
Moules
11,75Mosselen uit de oven met ui en kruidenboter.
-
Les Spécialités du Chef
BISTRO TWAALF 14 staat bekend om zijn heerlijke tournedos. Deze hebben een unieke combinatie van kwaliteit uit Zuid-Amerika en de smaakbeleving van runderen die in Uruguay leven in een waar paradijs.
-
Tournedos flambé
35.00Met saus volgens klassiek recept aan tafel bereid. Deze tournedos moet je een keer geproefd en gezien hebben! Min. 2 personen.
-
Tournedos roquefort
33.75Met roquefortsaus.
-
Entrecôte Beurre café de Paris
34.25Betekent letterlijk ’tussen de ribben’. Deze entrecôte is 200 dagen grainfed. Wat een mooie ‘vermarmering’ aan het vlees geeft, wat zorgt voor een superieure malsheid en rijke smaak. Met kruidenboter.
-
Brochette à Bali
27.25Ossenhaaspuntjes met sambaljus en witbrood.
-
Viandes & Poisson & Végétarien
Onze hoofdgerechten. De gerechten met een * zijn vegetarisch.
-
Asperges Twaalf 14
29.50Met ambachtelijke ham, gekookt ei, Hollandaisesaus.
-
Asperges végétariennes
25,50Asperges geserveerd met gekookt ei, romige spinaziesaus.
-
Confit de canard
27.50langzaam gegaarde eendenbout met zuurkool en jus.
-
Asperges au saumon
32,50Op de huid gebakken zalmlende romige spinaziesaus.
-
Pour les enfants
7.50Voor de kinderen: frites met keuze uit een frikandel of kipnuggets (6) en appelmoes.
-
Desserts
Onze nagerechten.
-
Coupe Colonel
9,50citroensorbetijs met meringues & limoncellosaus – Fris, knapperig en een tikje ondeugend.
-
Crème brûlée
6.50Crème brûlée voor de kleine trek
-
Crêpes Suzette
9.50Flinterdunne flensjes in sinaasappelsaus met vanille-ijs – flamboyant en feestelijk.
-
Mousse au chocolate
9.50Zijdezacht, intens en romig. Een droom voor de chocoladeliefhebber.
-
Plateau de fromage
13,75Diverse binnen en buitenlandse kazen.
-
Gâteau au chocolat
5.25Huisgemaakte chocolade taart.
-
Macarons
5.25Lekker voor bij de koffie 3 Franse macarons.
-
Café & Thé
-
Espresso Martini
9,50Koffiecocktail met Kahlua, Vodka en Espresso.
-
Irish coffee
9.00Koffie met Irish whisky.
-
Italian coffee
9.00Koffie met Amaretto.
-
thee Dammann Frères
3.00Dé thee specialist sinds 1692 uit Parijs.
-
French coffee
9.00Koffie met Grand Marnier.
-
Koffie, espresso
3.50 -
Cappuccino, koffie verkeerd
3.75 -
Chocomel warm
4.25met slagroom
-
Verse munt-of gember-thee
4.00 -
Latte macchiato
4.25
-
Frans drankje erbij!
Bij lekker eten, hoort een goed drankje. Geheel in bistro-stijl kun je bij ons een Pernod of appelcider bestellen. Bekijk ook onze wijnkaart of vraag onze gastvrouw of –heer naar een passende wijnspijstip.
-
Appelcider
4.25 -
Champagne
11.75Varnier-Fanniere Brut Grand Cru is een kwalitatief hoogstaande Champagne. De druivenoogst komt van de beste wijngaarden in de Champagne-regio.
100% Chardonnay, 3 jr sur lattes, dosage 10gr.
. -
Crémant
7.50Crémant is een mousserende wijn uit Frankrijk. Het lijkt op champagne maar het mag geen champagne genoemd worden. Maar waarom? Mousserende wijn mag alleen champagne heten als het uit de gelijknamige regio komt. Maar dit maakt een Crémant niet minder lekker!
-
Pernod
4.75Met meer dan 200 jaar bestaan is Pernod het oudste Franse anijsmerk. Beroemd sinds 1805 vanwege zijn sterke drank met absintextracten die erg populair zijn bij kunstenaars en dichters, bevestigt het een eeuw later zijn succes met Pernod-anijs, een aperitief op basis van verse steranijs en nieuwe smaak
-